Pieczona sarnina

Pieczona sarnina z orzeźwiającym sosem

1kg udziec sarny lub comber (4 porcje) Czas przygotowania 20 min. + 10 min. po pieczeniu Składniki: – 1kg udziec sarny lub comber (grubość 4-5 cm) oczyszczony z błony w temperaturze pokojowej – łyżeczka świeżo zmielonego czarnego pieprzu – łyżka oliwy – 20 g masła – 2 drobno posiekane szalotki (odmiana cebuli) – łyżka koniaku – łyżeczka musztardy – 2 …


Mostek jagnięcy

Mostek jagnięcy z ziołami

Mostek jagnięcy jest idealną propozycją na szybkie i oryginalne danie, wystarczy jedynie 25 min w piekarniku. Dodana ziołowa panierka jest prosta w przygotowaniu i zmienia mostek jagnięcy w wyjątkowe danie, idealne danie na obiad czy kolację. 4 porcje – czas przygotowania 15-20 min (+5 min. po pieczeniu)-czas przyrządzania 25 min. Składniki: • 2 połówki mostka jagnięcego, każdy z 2 lub …


Stek

Stek z rostbefu z sosem bearnaise

Rostbef 1kg (4 porcje) Czas przygotowania 15 min. + 5 min. po smażeniu Składniki: 4 steki z rostbefu bez kości (250g) Porcja sosu bearnaise Jeśli kupujesz cały element mięsa rostbef z otoczką tłuszczu, oczyść steki z nadmiaru tłuszczy i pokrój w plastry 3 cm grube. Zostaw jedynie cienką warstwę, która podkreśli smak. Polecamy nasze gotowe steki z rostbefu z najwyższej …